Ätstörningspolikliniken är en öppenvårdsmottagning för alla former och svårighetsgrader av ätstörning. Vården bygger på en individuell vårdplan som görs upp på basen av en utredningsperiod omfattande fem besök. Vården bygger på regelbundna besök hos en behandlare, oftast samma behandlare genom hela vårdprocessen. Utöver de regelbundna besöken träffar alla patienter sin läkare och vid behov närings- och fysioterapeut.
Vården vid polikliniken är avgiftsfri och kräver inte remiss. Ifall du är orolig över ditt eget eller någon närståendes ätbeteende eller ätstörningstankar kan du ta kontakt direkt med oss. Kontaktuppgifter finns nere på sidan och under Kontakt-fliken i övre balken.
Vården inleds med en utredningsperiod omfattande fem besök. Under utredningsperioden träffar du både din blivande behandlare och läkare. Syftet med utredningsperioden är att få en inblick i och förståelse för just din situation och dina svårigheter. På basen av den förståelsen byggs sedan din individuella vård upp. Familjen är en viktig resurs för tillfrisknande och vi önskar att familjen finns med i vården redan från början. Familj definieras utgående från patientens livssituation.