Poliklinikka

Syömishäiriöpoliklinikka tarjoaa avohoitoa kaikille syömishäiriötä sairastaville nuorille syömishäiriön tyypistä ja vaikeusasteesta riippumatta. Hoito perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan, joka laaditaan arviointijakson aikana. Hoidon perustana avat säännölliset käynnit ohjaajan luona. Useimmiten sama ohjaaja on sairastuneen tukena koko syömishäiriön hoitoprosessin ajan. Oman ohjaajansa lisäksi potilaat tapaavat tarvittaessa lääkärin sekä ravitsemus- ja fysioterapeutin.

Poliklinikan hoito on maksutonta, eikä oman alueemme potilailta vaadi lähetettä. Jos olet huolestunut omasta tai läheisesi syömiskäyttäytymisestä tai syömishäiriöajatuksista voit olla suoraan yhteydessä meihin. Yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta ja yhteystiedot-välilehdeltä yläpalkista.

Hoito alkaa arviointijaksolla. Arviointijakson aikana tapaat useimmiten sekä tulevan ohjaajasi että lääkärin. Arviointijakson tarkoituksena on kartoittaa tilannettasi ja saada käsitys juuri sinun ongelmistasi. Tämän tiedon pohjalta tehdään sitten yksilöllinen hoitosuunnitelmasi. Perhe on tärkeä voimavara sairaudesta toivuttaessa, ja toivommekin, että perhe olisi mukana heti hoidon alusta lähtien. Perheen määritelmä voi vaihdella potilaan elämäntilanteesta riippuen.

Hoitomme tavoitteena on, että nuori alkaisi voida taas hyvin sekä fyysisesti että psyykkisesti. Tavoitteena on oman identiteetin ja myönteisen minäkuvan kehittyminen sekä se, että nuori saavuttaa hyväksyvän ja kunnioittavan suhtautumistavan omaan itseensä. Tavoitteena on myös saavuttaa turvallisuuden tunne, jotta nuori uskaltaa elää omaa elämäänsä ja tehdä elämään tyypillisesti kuuluvia asioita, kuten käydä koulussa/opiskella/käydä töissä ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Tavoitteena on normaali eli säännöllinen, monipuolinen ja riittävä syöminen, ja pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on luoda jännitteetön ja hyväksyvä suhtautuminen ruokaan ja omaan kehoon.