Asutko toisella paikkakunnalla?

Pietarsaaren Fredrika-klinikan päiväosasto hoitaa mahdollisuuksien mukaan myös muualla Suomessa asuvia potilaita. Ulkopaikkakuntalaiset tarvitsevat hoitoamme varten lääkärin lähetteen. Hoidon sujuvuuden ja KELA:n matkakorvauksen saamisen kannalta tärkeää on, että hoitopaikka valitaan yhteistyössä lähettävän lääkärin kanssa.

Sosiaali ja terveysministeriön sivuilla kerrotaan hoitopaikan valinnanmahdollisuudesta seuraavaa: Kiireellistä hoitoa on annettava potilaalle hänen asuinkunnastaan riippumatta. Kiireettömän hoidon hoitopaikan valinnasta säädetään terveydenhuoltolaissa. Vuodesta 2014 alkaen potilaalla on ollut mahdollisuus valita terveysasema ja erikoissairaanhoidon yksikkö kaikista Suomen julkisista terveysasemista ja sairaaloista.

Koska päiväosasto on avoinna vain arkisin kello 8-15, on tärkeää jo etukäteen suunnitella, miten iltojen ja viikonloppujen vietto syömishäiriöhoidon aikana järjestetään.

Voit mielellään ottaa meihin yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut. Yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta ja yhteystiedot-välilehdeltä yläpalkista.