Fredrika-klinikka

Fredrika-klinikka vastaanuorten ja nuorten aikuisten syömishäiriöhoidosta Pietarsaaressa. Fredrika-klinikkaan kuuluvat poliklinikka ja päiväosasto.

Hoitomallimme perustuu syömishäiriöiden kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen. Hoidon perustana on tieto siitä, miten syömishäiriö vaikuttaa sairastuneeseen henkilöön ja myös sairastuneen perheeseen ja läheisiin. Hoidon ydin on syömishäiriötä sairastavan kunnioittava ja ystävällinen kohtaaminen sekä se, että syömishäiriölle ei anneta periksi. Potilaalla on aktiivinen rooli omassa parantumisprosessissaan.

Fredrika-klinikan hoito on maksutonta ja hoitoon pääsyyn ei vaadita lähetettä.

Fredrika-klinikka palvelee ensisijaisesti Pietarsaaren ja sen lähialueiden nuoria ja nuoria aikuisia (11-30 -vuotiaat), mutta meille voi tulla hoitoon myös muualta Suomesta. Lisätietoa ulkokuntalaisten hoitomahdollisuuksista saat täältä tai ottamalla meihin yhteyttä.

Fredrika-klinikan moniammatillisella henkilökunnalla on laajalti kokemusta syömsihäiriöiden hoidosta. Vastaavana lääkärinä toimii ylilääkäri Markus Granholm. Syömishäiriöhoito muodostaa osan Pietarsaaren Sosiaali- ja terveysviraston Lasten- ja nuorten yksikköä.